Zápasy s Líšní a Svratkou se nám vůbec nevydařily

15.10.2019 06:23

V šestém zápase jsme nastoupili z druhé pozice v Mariánském údolí proti vedoucímu týmu z Líšně. Dosud se nám zde nikdy nepodařilo uspět a ani tentokrát nám zápas nevyšel dle představ. Domácí byli všude o krok dřív a minimálně čtyři naši hráči ze zdravotních důvodů nebyli schopni podat vůbec maximální výkon a na hřišti se vyloženě trápili. Strojová kombinační hra soupeře do šířky s využitím středního záložníka jako narážeče se ukázala být nad naše síly. Během zápasu jsme bohužel obdrželi minimálně pět zcela zbytečných branek, kdy jak v poli, tak v bráně nám nevycházelo vůbec nic. Naši hru držel zejména Luki Mazuch a Paťa Jakubčík, kteří měli prsty ve všech našich osmi brankách, zápas se povedl i Markovi Jarošovi. Utkání jsme prohráli nakonec jasně 8:16. Po katastrofálním prvním poločase jsme se pokusili do druhého jít za pomyslného stavu 0:0, i druhý poločas jsme prohráli 4:6.

Bez našeho nejlepšího hráče Lukiho Mazucha jsme následně přivítali doma Svratku, zápas z naší strany byl pokračováním tápání od rozehrávky po zakončení. Ve druhém poločase jsme přeci jen soupeře alespoň chvílemi dokázali zatlačit, ale do kompaktního výkonu v zápase se Spartou náš herní projev měl hodně daleko. V závěru jsme se snažili vyrovnat, dotahovali jsme, nakonec jsme prohráli 6:7. Opět jsme se nepotkali v nasazení a odhodlání na hřišti všichni na jedné vlně.

Nyní se pokusíme zkonsolidovat naši hru, vrátíme se k osvědčenému modelu hry na dvě pětice a místo nakopávané rozehrávky, kterou využíváme mimo jiné pro trénink brankářů, zejména s ohledem na budoucí zápasy v kategorii MLŽ se pokusíme volit konstruktivní rozehrávku do stran. Uvidíme zda budeme schopni navázat na výkony, které se nám dařily celé jaro a i na začátku této sezóny. V prvé řadě by bylo dobré, kdyby všichni hráči zeleného týmu chodili pravidelně na tréninky.